Русский
ДонНТУ   Портал магістрів

Особистісне становлення


Уникати труднощів – в перспективі ще небезпечніше, ніж боротися з ними.
Життя – це або зухвала пригода, або ніщо
– Хеллен Келлер.

Я, Руслан Германович Титов, майбутній студент Донецького національного технічного університету (ДонНТУ) був народжений в невеликому місті Макіївка Донецької області 26 жовтня 1993 – первісток в сім'ї. Моя мати, Ірина Валеріївна – нині мати трьох дітей, виховала в мені чесну, порядну людину. Батько, Герман Валентинович – став для мене прикладом людини – слова. Якщо сказав, значить тримай обіцянку, виконай. Ти завжди повинен відповідати за свої слова – завжди говорив він мені, коли я вступав безвідповідально. Навіть зараз, коли я вже планую створювати свою сім'ю, він завжди цікавиться моїм життям і якщо десь я оступився і поступаю безвідповідально, він дає мені слушні поради.

Мої батьки активно і творчо займалися вихованням свого сина, не дивлячись на те, що в ті роки було важко з роботою і фінансами, мама встигала їздити на сесію в медучилище поки вдома тато заколисував свого малюка. Як поверталася мама, тато відразу біг на роботу на завод, а у вихідні дні підробляв на будівництвах. І вранці, після нічної зміни, не дивлячись на втому він знаходив час, щоб пограти зі своїм синочком. За що я дуже вдячний своїм батькам!

Батько фельдшер за освітою, дисциплінований, відповідальний, цілеспрямована людина, а ще люблячий чоловік і батько своїх дітей. З самого дитинства я отримував величезну радість, коли лазив по пожежним машинам у нього на роботі в МНС. Мене завжди приваблювала небезпека, сміливість і добрі справи, які він творив – рятував життя інших людей, перебуваючи в язиках полум'я під загрозою смерті.

Навчався я в ліцеї № 1 з ЗОШ № 61 м. Макіївки до 11 класу. Завдяки хорошим викладачам я думав і вирішував нестандартні завдання, особливо любив алгебру, геометрію і фізкультуру.

Мама і тато професійно займалися спортом, батько КМС з акробатики, а мама зі спортивного орієнтування. У спорті вони і познайомилися. В мене є брат Антон (17 років) і сестрічка Віолетта (6 років), яку я дуже люблю!



ХРЕЩЕННЯ

Того образ, хрищення не тілесної нечистости позбуття, але обітниця Богові доброго сумління,
спасає тепер і нас воскресенням Ісуса Христа
– Апостол Петро (Біблія, 1–е Пет 3:21)

У 2012 році я визнав себе грішником і розкаявся перед Богом за свої гріхи, за які я гідний смерті, так як написано в Біблії: всі згрішили і позбавлені слави Божої (послання Апостола Павла до Римлян, 3:23) і заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім! (Рим. 6:23).

Я усвідомив як сильно полюбив Бог і мене: Бо так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ, але щоб світ спасся через Нього (Євангеліє від Іоанна, 3: 16–17).

Після цього я почав прагнути до Господа, шукати Його волю, відрікатися від гріхів: блуд, розпуста, лихослів'я, пияцтво, непокора батькам, гординя, гордовитість, брехня, ненависть і т.п. Це був довгий шлях, шлях перетворення від мене в минулому грішника гідного смерті – в мене справжнього прощеної Богом грішника, якого Він полюбив і за якого помер і воскрес на 3 день перемігши СМЕРТЬ і ГРІХ, дарувавши мені ЛЮБОВ і життя вічне, і не тільки мені , але ще багатьом душам!

Я прийняв святе водне хрещення, дав обіцянку Богу служити Йому чистою совістю. І кожен новий день я прагну виконувати волю Божу. Наймудріший і багатий цар за всю історію людства, Соломон, сказав: Надійся на Господа всім своїм серцем, і не покладайся на розум твій. У всіх твоїх дорогах пізнавай Його, і Він випростує твої стежки. Не будь мудрий у власних очах; бійся Господа, і віддаляйся від зла (Біблія, Книга Приповістей Соломонових, 3:5–7).


Професійне становлення

У 2010 вступив в ДонНТУ на кафедру Електропривод і автоматизація промислових установок, спеціальність Електромеханічні системи автоматизації та електропривод. За роки навчання в університеті викладачі багато чому навчили. Особливо подобалася вища математика і ТОЕ, технічні предмети, на яких часто доводилося рішати нестандартні завдання. За всі роки начання я брав активну участь і виступав на обласних конференціях з різних предметів. Захищав свої роботи і отримував призові місця. Став більш комунікабельним і цілеспрямованим.

Тема бакалаврської роботи Перетворювальний агрегат для вітроелектроустановки. Диплом бакалавра отримав з відзнакою. Влітку 2014 пройшов практику на ТОВ Фурлендервиндтехнолоджи в м. Краматорську і планував працювати у сфері вітроенергетиці, а саме інженером – електриком з сервісного обслуговування вітроелектроустановок. Але почалася війна і плани змінилися. Успішно поступив на магістратуру і продовжив навчання.

Тему магістерської роботи Дослідження можливості збільшення амплітуди і частоти вихідної напруги перетворювача в асинхронному електроприводі мені порадив мій науковий керівник: доцент, к.т.н., Денис Миколайович Мірошник. Він сказав, що цей напрямок перспективний, тому я повністю довірився його авторитету і досвіду в даному питанні.

Свого керівника я обрав через його особисті якості, а саме: відкритість, позитивність, бажання допомогти в будь – який час! Дуже вдячний йому!


Плани на майбутнє і можливі шляхи їх реалізації

Можна досягти величезних успіхів у цьому житті, стати ким завгодно,
але якщо не мати любові до людей, – не має в тому ніякої користі
– Біблія (1 Кор. 13:1–3).

Багато всього можна в цьому житті планувати, але всі ці плани можуть зруйнується в одну мить! Події за останній рік навчили мене менше сподіватися на свої сили, але більше довіряти Богу. Якщо Господь побачить і ми будемо живі – у найближчому майбутньому ми, з коханою дівчиною Катериною, хочемо створити міцну християнську сім'ю. Далі хотілося б дописати диплом і захистити його гідно в Росії.

Як вище вже було сказано, багато сил можна витратити для досягнення якихось цілей в цьому житті, і їх можна досягти! Але найважливіше, в цій гонитві за метою – завжди вчитися любити! Любити Бога і оточуючих нас людей ...

А часом це так важко !!! Так що ж це за ЛЮБОВ ???


ЛЮБОВ довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається,
не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,не радіє з неправди,
але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього,
усе терпить! Ніколи ЛЮБОВ не перестає!


(Біблія, Перше послання до коринтян Апостола Павла, 13:4–8).